Veel gestelde vragen - Coccinelle
Winkeltas
 
Uw winkelwagen is leeg.
Vul hem met producten.

Veel gestelde vragen

Bestellen & bezorgen

Geen zorgen, u kunt heel gemakkelijk de factuur pauzeren in afwachting van een retour verwerking. Weten hoe u dit doet? Lees hier uitgebreide instructies van Klarna.

Mocht u een gedeelte van de bestelling hebben geretourneerd, zullen wij na het verwerken van uw retour de Klarna factuur aanpassen en opnieuw verzenden per mail. De betalingstermijn van 21 dagen zal opnieuw starten vanaf het verwerken van uw gedeeltelijke retournering.


Meer weten over het retourneren van uw bestelling naar Coccinelle? Uitgebreide informatie vind u hier.

We adviseren u om allereerst in uw ongewenste mail/spam te kijken. Tevens raden we u aan om ''info@coccinelle.nl'' te markeren als betrouwbaar zodat u altijd op de hoogte bent.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat uw order nog niet is verstuurd, mocht u twijfelen kijken we dit graag even voor u na. U kunt ons hier bereiken.


Klikt u op een foto van een artikel.

Kies een maat en klik op ‘BESTEL NU’.

Als u niet meer verder wilt winkelen kunt u op ‘NU KOPEN’ klikken.

U kunt nu uw gegevens invullen. Als u al klant bent en u heeft uw email adres ingevuld wordt er gevraagd of u wilt inloggen of verder wilt gaan zonder inloggen. Als u inlogt worden al uw gegevens al voor u ingevuld. Als u alles heeft ingevuld drukt u op ‘VOLGENDE STAP’.

Kies hier uw gewenste vervoerder en tijdstip van levering. Klik dan op ‘VOLGENDE STAP’.

Kies in dit scherm voor uw gewenste betaaloptie en klik op ‘VOLGENDE STAP’.

Controleer in dit scherm uw hele bestelling en als alles goed is ingevuld kunt u klikken op ‘NU KOPEN’. U wordt nu doorverwezen naar de pagina van de internet kassa (Pay.nl) en hier kunt u de betaling afhandelen.

Nadat u al deze stappen hebt doorlopen krijgt u van ons direct een orderbevestiging (let goed op uw reclame of spam folder). Zodra wij uw pakket ingepakt en verstuurd hebben ontvangt u van ons een mail met een track & trace code zodat u uw pakket kunt volgen.

We werken met verschillende vervoerders. Als uw pakket vanuit ons magazijn komt dan kunt u kiezen uit PostNL of DHL. Als een artikel uit de winkel moet komen versturen wij uw order met DHL. Als in uw bestelling een artikel zit welke uit de winkel moet komen en een artikel welke uit het magazijn komt dan versturen we beide met DHL.

Als alle artikelen uit het magazijn verstuurd kunnen worden dan wordt uw bestelling voor 21:00 besteld de volgende dag bezorgd. U kunt ook een tijdsvak kiezen bij het afrekenen.

Komt een artikel uit een van de winkels en is het voor 14:00 besteld, dan heeft u het ook de volgende dag. Heeft u artikelen die zowel uit de winkel als het magazijn komen dan geldt de besteltijden van de winkels voor alle artikelen in uw bestelling (dus voor 14:00 besteld de volgende dag in huis)

Verzenden is gratis in België, Nederland en Duitsland voor alle orders bij besteding van €75,- aan niet afgeprijsde artikelen.

Voorbeeld: Het totaalbedrag van uw bestelling is €100, maar er zit een afgeprijsde artikel in ter waarde van €30. Dan is er €70,- aan non-sale gekocht er zal er dus nog steeds €4,95 verzendkosten moeten worden betaald.

Klik hier voor alle verzendkosten per land.

Ja geen probleem! U kunt bij het afrekenen aangeven dat u het in de winkel wilt ophalen. Ook hier geldt voor 21:00 besteld de volgende dag in de winkel en als een artikel uit de winkel moet komen voor 14:00 besteld de volgende dag in de winkel.

Als alle artikelen uit uw bestelling uit het magazijn moeten komen dan kunnen we deze voor 17:00 nog inpakken. Komt er 1 of meer artikelen uit een van de winkels dan moeten deze artikelen eerst nog opgehaald en ingepakt worden.

In principe zou de voorraad moeten kloppen, maar het kan altijd afwijken. Er kan een foutje zijn gemaakt aan de kassa of een artikel kan gepikt zijn (helaas gebeurt dat heel af en toe). Mocht u dus naar de winkel willen komen voor dat artikel raden we u altijd aan om even te bellen voor de zekerheid. Dan kunnen we het artikel ook gelijk voor u reserveren zodat u zeker weet dat het niet in de tussentijd verkocht wordt (in de sale kunnen we helaas door de drukte geen artikelen reserveren).

Mocht u een artikel online hebben besteld wat uit de winkel moet komen en deze blijkt toch niet voorradig, dan zullen we u daar z.s.m. van op de hoogte stellen. We zullen dan een andere optie aanbieden of direct het geld terugstorten op dezelfde wijze als u heeft betaald.

Geen paniek, maar belt u wel z.s.m. onze klantenservice zodat wij het nog kunnen aanpassen (+32 28087038). Totdat het pakketje meegegaan is met de post kunnen we het nog aanpassen. Als het opgehaald is met de post helaas niet meer.

Ja we versturen naar heel veel landen. Klik hier om de landen en de bijbehorende verzendkosten te bekijken.

Pakket niet ontvangen

Je kunt er vanuit gaan dat je bestelling binnen 1 tot 3 werkdagen wordt geleverd vanaf het moment dat wij de verzendbevestiging met track&trace per mail hebben verzonden. Indien de bestelling niet binnen deze periode wordt geleverd ligt de verantwoordelijkheid bij de consument om dit, uiterlijk binnen 14 dagen vanaf de dag van verzending door Coccinelle, aan onze klantenservice te melden zodat er een aflever onderzoek kan worden opgestart. Wordt dit niet binnen 14 dagen aan ons gemeld vervalt het herroepingsrecht van de consument.

Betalen

Afhankelijk van het land waar vandaan u bestelt bieden we de volgende betaalopties aan:

iDeal
Klarna (Achteraf Betalen)
Apple Pay
Sofort
Creditcard (Visa, Mastercard)
Paypal
Coccinelle Giftcard
Fashioncheque


Klik hier voor uitleg van alle betaalopties

Ja u kunt via Klarna met factuur betalen. U heeft dan 30 dagen de tijd om je factuur te betalen. Voor Klarna factuur betaald u 1,95 kosten (wij rekenen de kosten direct door).

Klik hier voor meer uitleg over Klarna

Ja betalen via onze site is veilig. Via een beveiligde lijn leiden wij uw betaling naar de internet kassa van Pay.nl, die de afhandeling van de transactie verzorgt. Aan het slotje en de https:// in uw browser kunt u zien dat de gegevens gecodeerd verstuurd worden via een ‘secure connection’. Wanneer de internet kassa de betaling heeft ontvangen, maken wij uw bestelling gereed. Creditcard gegevens worden door ons niet opgeslagen en kunnen wij ook niet inzien.

Ja de prijzen zijn online hetzelfde als in de winkel.

Ruilen en retourneren

U kunt uw bestelling gemakkelijk en zonder opgaaf van reden binnen 30 dagen aan ons retourneren. U krijgt bij uw bestelling een retourformulier. Hier vinkt u aan welke artikelen u terugstuurt en om welke reden (reden is niet verplicht, maar kunnen wij wel van leren). Er zit ook een retoursticker bij uw bestelling om het helemaal makkelijk te maken. Stop uw artikelen in de doos met het retourformulier, plak de doos dicht en plak de retoursticker op de doos. Dat is het. Zodra wij uw pakket hebben ontvangen, ontvangt u binnen een paar dagen uw geld retour op de zelfde wijze waarop u heeft betaald.

U kunt uw retour aanmelden bij bijvoorbeeld een DHL Parcelshop. Dit is al mogelijk vanaf 10 euro (https://my.dhlparcel.be/#/shipment/new/receiver)

Ja dat kan. Het snelst is als u het artikel retour stuurt (klik hier voor uitleg retouren) en het gewenste artikel opnieuw bestelt in de webshop. Op deze manier heeft u het snelst uw gewenste artikel in huis en weet u zeker dat het niet uitverkocht is.

Ja hoor dat is geen probleem. Bij ruilen raden we u aan om eerst even te bellen met de winkel zodat u zeker weet dat het artikel er is en zodat wij het voor u kunnen reserveren. U kunt ons bereiken op +3110-4136940.

Als u de de door ons bijgeleverde retoursticker gebruikt verrekenen wij €4,95 met het verwerken van uw retour. Uiteraard staat het u vrij zelf de retourzending naar ons te frankeren, dit zal in de meeste gevallen duurder zijn.

Retouradres;

Coccinelle Online
Karel Doormanstraat 12
3012 GJ Rotterdam
Nederland

Nee! U betaalt zelf de retourkosten, maar wij nemen de nieuwe verzendkosten op ons.

Als wij uw artikelen ontvangen en gecontroleerd hebben, krijgt u het retourbedrag teruggestort op dezelfde wijze waarop u heeft betaald.

Zodra wij je retour hebben ontvangen zullen we direct het bedrag terugstorten op dezelfde wijze als je betaald hebt.

Voor iDeal betalingen zal hier max. 3 werkdagen overheen gaan. Bij Creditcards zul je de terugbetaling zien op je maandafschrift. Paypal is direct. Klarna kan een aantal werkdagen overheen gaan. Coccinelle is niet verantwoordelijk voor vertraginen door externe partijen, maar dat komt zelden voor.

Mijn account

Geen probleem! U kunt bij ‘Mijn account’ kiezen voor ‘Wachtwoord vergeten’. U vult hier uw email adres in waarna u een mail krijgt met een link om uw wachtwoord te wijzigen.

Bij Coccinelle spaart u bij iedere bestelling credits (afgeprijsde artikelen uitgezonderd). Iedere euro is 1 credit. U kunt deze credits bij iedere bestelling weer besteden of u kunt ze ook opsparen. De credits zijn ook direct te gebruiken in een van onze winkels.

In de toekomst bieden we steeds meer manieren aan om Coccinelle Credits te sparen. We houden u hiervan op de hoogte. Als u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief natuurlijk.

Op de website van Coccinelle kunt u favorieten kiezen voor een merk en/of in combinatie met een categorie (zie sterretje rechts op een producten overzichtspagina). Zodra wij het merk en/of categorie binnen krijgen en gefotografeerd hebben, krijgt u hier direct een mail van.

Als voorbeeld:

Als u bij Gucci bent, en deze selecteert bij favorieten dan krijgt u een mail zodra er iets binnen is van Gucci.

Als ju bij Gucci jassen bent, en deze selecteert bij favorieten, dan krijgt u een mail zodra er iets binnen is van Gucci jassen.

Als u bij jassen bent en deze selecteert bij favorieten, dan krijgt u een mail zodra er jassen van alle merken binnenkomen.

U kunt bij Mijn Favorieten ook uw interesses opgeven. Als u zichzelf heeft opgegeven voor de nieuwsbrief dan houden we rekening met uw interesses. We zullen onze mailing zo interessant mogelijk maken voor u persoonlijk.

Binnenkort is het ook mogelijk om uw retouren online aan te melden. U heeft dan de keuze om gebruik te maken van het formulier of om het online te doen. Wat u zelf het prettigst vindt.

Klachten en garantie

Indien u een klacht hebt, verzoeken wij u vriendelijk eerst contact op te nemen met onze klantenservice via telefoonnummer
+32 28087038 of een e-mail te sturen naar info@coccinellefashion.be. Wij zullen klachten die wij via de e-mail ontvangen op werkdagen doorgaans binnen 24 uur beantwoorden (bij sale en drukte kan het langer duren). Indien wij uw klacht niet kunnen oplossen, kunt u contact opnemen met de Geschillencommissie Thuiswinkel via de website www.sgc.nl. Tevens kunt u uw klacht voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform (http://ec.europa.eu/consumers/odr/).

Coccinelle staat in voor de deugdelijkheid en de kwaliteit van de producten die verkocht worden op coccinellefashion.be.

Mocht een product niet aan de verwachting voldoen, bijvoorbeeld door snelle slijtage, defecten etc, neemt u dan contact op via info@coccinellefashion.be of bel met +32 28087038. Na beoordeling van het product door Coccinelle en de fabrikant zal worden besloten of het artikel wordt gerepareerd, vervangen of dat de order geannuleerd wordt.

Deze garantie geldt alleen op artikelen die op een normale frequente wijze zijn gedragen en gewassen.

De garantie geldt volgens de wettelijke rechten van de consument. Mocht er een klacht ontstaan buiten de periode van 6 maanden dan is het mogelijk dat hier de fabrieksgarantie op van toepassing is. Dit is van toepassing in een beperkt aantal gevallen.

Sommige artikelen bevatten zeer delicate stoffen of materialen waarop we geen garantie kunnen geven. Dit zijn o.a.ritsen, nopjes zolen, strass stenen en/of pailletten, bont en delicate leersoorten.

Klik hier voor meer informatie over de garantie.

Cadeaubonnen en spaartegoed

Bij Coccinelle spaart u bij iedere bestelling credits (afgeprijsde artikelen uitgezonderd). Iedere euro is 1 credit. U kunt deze credits bij iedere bestelling weer besteden of u kunt ze ook opsparen. De credits zijn ook te gebruiken in een van onze winkels.

In de toekomst bieden we steeds meer manieren aan om Coccinelle Credits te sparen. We houden u hiervan op de hoogte. Als u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief natuurlijk.

U kunt uw Coccinelle Credits bij iedere bestelling online inwisselen en ook bij iedere aankoop in de winkel.

Leuk dat u een Coccinelle Giftcard heeft gekregen! U kunt bij het online afrekenen de optie Coccinelle Giftcard kiezen. U wordt dan gevraagd naar het kaartnummer en pincode op de achterkant van de kaart (voor de pincode moet u even het grijze vakje open krassen met uw nagel). In de winkel kunnen ze de cadeaubon inscannen aan de kassa.
Op dit moment krijgt u als tegoedbon een Coccinelle Giftcard van ons. U kunt deze in de winkel en online verzilveren. Voor uitleg hierover verwijzen we u naar de vraag hierboven.

Onze cadeaubonnen (Coccinelle Giftcards) zijn onbeperkt geldig. Ook een tegoedbon is gewoon onbeperkt geldig!

Winkels

Ja hoor we staan graag voor u klaar! U kunt rechtstreeks bellen met de winkels of bellen naar ons hoofdnummer. Hier kun je dan een optie kiezen om doorverwezen te worden of u kunt een medewerker van de klantenservice spreken. Heel vaak kunnen zij u ook helpen of bepalen wie uw vraag anders het beste kan beantwoorden.

Als u belt naar de winkel en er wordt door drukte niet opgenomen of ze zijn in gesprek dan wordt u automatisch doorgeleid naar de klantenservice.

Klantenservice +32 28087038
Rotterdam Baby & Kids Fashion +3110-4141911
Rotterdam Shoes & Kids Shoes +3110-4111345

Nee in onze winkels krijgt u een tegoedbon. Vanwege de hoge waarde van onze producten moeten onze medewerkers bijna al het briefgeld direct afstorten in een kluis. Zij kunnen wegen veiligheidsredenen ook niet meer bij dit geld. We hebben dus altijd relatief weinig cashgeld in onze kassa’s en kunnen daardoor ook geen geld teruggeven. Een tegoedbon is onbeperkt geldig. Weet u dat u echt nooit meer gebruik zult maken van de tegoedbon dan kunt u ons bellen op +32 28087038 zodat we kunnen kijken voor een passende oplossing.

Nog niet omdat u geen retourformulier heeft gehad. Binnenkort kunt u ook online uw retour aanmelden en dan kan het wel. We zullen u daarvan op de hoogte houden. U moet uzelf dan wel hebben opgegeven via nieuwsbrief.

Ja dat is geen probleem. U krijgt dan uw geld teruggestort op de manier waarop u betaald heeft. We kunnen in de winkel geen geld teruggeven.

Ja u kunt artikelen reserveren bij ons in de winkel. We adviseren u om de winkel te bellen hiervoor. Houdt u er rekening mee dat we artikelen maximaal een paar dagen kunnen reserveren. In de sale is het te druk en kunnen we geen artikelen reserveren.

De winkels zijn op de volgende tijden geopend:

Ma – 11:00 t/m 18:00

Di – 10:00 t/m 18:00

Wo – 10:00 t/m 18:00

Do – 10:00 t/m 18:00

Vr – 10:00 t/m 21:00 (koopavond)

Za – 10:00 t.m 17:30

Zo – 10:00 t/m 17:30


De klantenservice (ook voor de webshop) is op de volgende tijden geopend:

Ma – 09:00 t/m 17:30

Di – 09:00 t/m 17:30

Wo – 09:00 t/m 17:30

Do – 09:00 t/m 17:30

Vr – 09:00 t/m 17:30

Za – 09:00 t/m 17:30

Overige vragen

We kunnen niet precies op de dag voorspellen wanneer we in de uitverkoop gaan, maar u kunt goed aanhouden dat het halverwege december is en halverwege mei. Vaste klanten krijgen dan nog eens een week eerder de mogelijkheid om te kopen tegen sale prijzen. Zorg dus dat u geregistreerd bent in ons systeem. U kunt zich hier registreren.

Soms kan het best lastig zijn om de juiste maat te kiezen. Maten kunnen per merk of artikel soms anders uitvallen. U kunt er vanuit gaan dat de lengte van uw kind correspondeert met de maat (afhankelijk van de bouw). Onze maattabellen geven een richtlijn bij het kiezen van de juist maat. Klik hier voor onze maattabellen.

Als u babykleding cadeau wilt geven bij de geboorte van een kindje kunt u kijken op het geboortekaartje. Op een geboortekaartje staat meestal de lengte en het geboortegewicht van het kindje vermeld. Houdt u de lengte aan voor de maat en kies 1 maatje groter wanneer het geboortegewicht boven de 3500 gram.

Twijfelt u nog steeds? Bel ons dan op +32 28087038. We kunnen u vast helpen hiermee!

Nog niet , maar binnenkort kunt u tegen een kleine vergoeding uw cadeau in laten pakken.

Alles wat we in de winkel verkopen, verkopen we ook online. We hebben wel bepaalde merken die we alleen online aanbieden. U kunt bij ‘Voorraad Info’ zien waar deze artikelen liggen.

Nee in principe niet. Wij tonen op onze webshop alle maten die we beschikbaar hebben in het magazijn en in de winkel. Als de maat of het artikel niet meer op de site staan dan hebben we deze niet. Als u bij Wishlist uw gewenste maat kiest (en u bent ingelogd) dan houden we u op de hoogte zodra deze weer beschikbaar komt. Soms kunnen we aan het begin van het seizoen ook nog een nabestelling doen van sommige merken. We adviseren u om daarvoor even contact op te nemen met onze klantenservice op +32 28087038

Ja helaas kan dat wel eens voorkomen. Vooral in de sale als de laatste maten de deur uitvliegen. Het kan dat een artikel in de winkel op hetzelfde moment gepakt of afgerekend wordt door een klant terwijl u online aan het afrekenen bent. De voorraad wordt live bijgewerkt, maar daar kunnen we ons helaas niet helemaal tegen wapenen. Ook kan het voorkomen dat de voorraad niet helemaal klopt doordat iemand een foutje heeft gemaakt of omdat het artikel gestolen is (helaas komt dat wel eens voor).

Zodra we zien dat het artikel alsnog niet meer aanwezig is zullen we direct een mail sturen naar u. Of we bellen u als we een andere optie voor u denken te hebben. Anders krijgt u direct uw geld teruggestort op dezelfde manier als dat u betaald heeft.

We bieden onze klanten 10 dagen na aankoop het verschil terug in de vorm van een tegoedbon. Dit geldt zowel voor de winkels als voor online. Heeft u dus iets gekocht op 6 december en het artikel is op 15 december in de sale gegaan dan kunt u nog het verschil terug krijgen. U dient dit wel zelf binnen de termijn te melden via info@coccinellefashion.be of via +32 28087038. In de winkel kunt u het verschil terug krijgen op vertoon van de kassabon.

Let op! We bieden deze service alleen als we naar de sale gaan. Als de sale van bijvoorbeeld de 30% naar de 50% gaat dan geven we niet het verschil terug. We moeten ergens een grens trekken en het is aan de klant om te wachten tot het artikel verder wordt afgeprijsd. Daarbij loopt u natuurlijk wel het risico dat het uitverkocht raakt.

Dat kan kloppen. Coccinelle is met de overgang van de nieuwe website ook overgegaan met een heel nieuw klanten systeem. De tegoedbonnen zijn overgezet in Coccinelle Credits. U bent dus uw tegoed niet verloren, het heet nu alleen anders. In ‘Mijn account’ kunt u zien wat voor tegoedbon u had en hoeveel credits u daar voor terug heeft gekregen (zelfde waarde). U kunt deze Coccinelle Credits bij het online afrekenen direct gebruiken en ook aan de kassa in de winkel kunt u ze gelijk laten verzilveren.

U kunt bij een artikel op het hartje klikken rechtsboven de foto. Hier kunt u bij de Wishlist de maat aanklikken welke u graag zou willen bestellen. Mocht het artikel alsnog binnenkomen in de gewenste maat dan krijgt u een mail van ons en kunt u de maat direct bestellen.

Ook kunnen we u bij de Wishlist op de hoogte brengen wanneer uw favoriete artikel in prijs wordt verlaagd door een actie of in de sale.